Båtlån - Topp 3 2019
# Långivare: Ränta fr:
1. Advisa båtlån lista 2,95% Till båtlån »
2. AXO Finans båtlån lista 2,95% Till båtlån »
3. Lendo båtlån lista 3,25% Till båtlån »

Köpa båt – En guide för 2019!

Köpa båt är en steg för steg guide där vi går igenom hur det är att köpa båt och vad man bör tänka på. Det finns nämligen mycket att tänka på och det är det vi försöker sammanfatta så bra som möjligt här. Och självklart kommer vi med mängder av tips så man kan lära sig något vid varje besök. Det är i alla fall våran vision med denna sida. Och vi vill gärna att du med och bidrar till innehållet så vi kan bli bättre för alla. Så fler kan uppskatta sajten och få hjälp av den.

Räkna även på ägandet

Många gör tyvärr felet att dom köper en båt som är över deras budget och därför inte räknar med kostnader till båten. Och därför har vi satt ihop våra tips om vad du ska räkna med i din kalkyl över lån till båt su kan kan hitta rätt.

Köpa båt från USA

Många är intresserade av att köpa en båt från USA och hoppas på att göra ett klipp på så sätt. Eller köpa en båt som inte finns att köpa i Sverige eller i granländer helt enkelt. Men hur går det till och är det en bra affär? Läs våra guider om det för att läsa på så mycket du kan om det innan du slår till.

Så går det till när man ska köpa båt från USA

Köpa båt från USA skiljer sig så klart en hel del från att köpa båt från Sverige. Därför behöver man läsa på ännu mer om man ska köpa sin båt där istället för i Sverige. Vårt råd är att du verkligen läser på så mycket att du vet exakt vad du gör innan du beställer någon båt eller åker till USA för att sedan frakta den i Sverige. Vilket är två alternativ som skiljer sig väldigt mycket ifrån varandra. Vi har försökt skriva om båda två. Vår erfarenhet är att många sätter sig i ekonomisk knipa efter ha blivit blåsta när dom köpt båt i USA så du bör verkligen veta vad du gör.

Det handlar Köpa båt från USA om

Köpa båt från USA handlar om att det är väldigt vanligt att man tror man ska tjäna mycket pengar på att importera båten från ett annat land. Och få framförallt USA är vanligt hos våra besökare. Men är det så smart egentligen? Det försöker vi reda ut här. Har du några åsikter om detta får du väldigt gärna mail oss. Gärna dina egna erfarenheter.

Köpa båt som gått i saltvatten

Köpa båt som gått i saltvatten skiljer sig en del mot sötvatten. En båt som gått i saltvatten slits ofta snabbare. Speciellt motorn på båten. Så titta extra noga på motor. Vilket du så klart alltid ska göra men om den gått hårt på västkusten utan att skötas om så kommer den se värre ut än för samma behandling i sötvatten. Så är det tyvärr. Men sköter man om sakerna så är det ingen fara. Vill du se allt vi skrivit i ämnet kan du titta in menyn för att se om det är någon som passar dig och läsa vidare om. Det viktigaste när man köper en båt från till exempel västkusten är att kontrollera att den verkligen spolats med sötvatten efter varje upptag. Det kan göra stor skillnad.

Läs allt om båtar som körts i saltvatten

Vi skriver väldigt mycket om båtar som körts i saltvatten så var gärna med och bidra till dessa om du tycker vi ska lägga till något eller ändra något. Vi försöker skapa en sida som alla båtägare kan ha användning av och som vi kan samlas på och diskutera båtar och båtägande.

Båt som flyger

Båt som flyger? Är du ute efter att köpa en båt som flyger? Här håller vi på att bygga upp en guide om just sådana båtar. Helt enkelt en flygande gummibåt där du kan starta och landa på vattnet. Så om det låter intressant så får du väldigt gärna gå igenom våran guide och sedan själv bidra genom att kommentera här nedanför. Båten ska ha föddes 1986 av Polaris motorchef Doi Malingri. Så om du vill äga en också kan du läsa om det här. Om du vill se mer vad vi skrivit om gummibåtar som flyger eller om gummibåtar i övrigt så kan du bara titta in våran lista över andra guider vi skrivit om just detta. För det är ämnen vi tar upp flera gånger i månaden så du lär hitta ganska så mycket om det.

Köpa båt på företaget? Är det lönsamt? Vad gäller?

Det är stor risk att kostnaderna blir värre än man tänkte dig så se till att läsa på riktigt ordentligt. För du kommer förmodligen inte beskattas för din användning av båten utan för möjligheten till användning. Det är det stora hindret. Se till att verkligen läsa på så det inte blir dyrare än om du hade köpt den med skattade pengar direkt istället. Om anledningen är att köpa båten så billigt som möjligt det vill säga.

Köpa båt Stockholm

Den här guiden är tänkt som hjälp för dig som vill köpa en ny eller begagnad båt i Stockholm. För det finns många ställen du kan åka till för att köpa en ny eller begagnad båt i Stockholm och här tänkte vi reda ut vart helt enkelt. Vi har valt att dela in det i just nya båtar och begagnade båtar för att du ska kunna hitta det du söker så snabbt som möjligt. Och när en butik säljer båda nya och begagnade så finns dom alltså med på båda listorna.

Köpa begagnad båt utomlands

Köpa begagnad båt utomlands kan har många fördelar. Men även många nackdelar. Och det är ju precis det som denna sida ska handla om. Så vi kan se om man kan spara pengar om man gör det eller inte. Men framförallt går det ju att köpa många fler båtar. Så man kan köpa exakt det man vill ha som man inte skulle ha möjligheten att göra om man ska köpa båt i Sverige. Så man måste skilja dessa mellan varandra. Ska man spara pengar eller ska man köpa sin drömbåt som inte går att få tag på annars.