Båtlån Nordea – Jämför 2022


Listan över båtlån från Svenska Lånenätverket har uppdaterats 2023-05-27.
Enklare Båtlan
  • Båtlån med 0% kontantinsats: Ja
  • Båtlån med 20% kontantinsats: Nej
  • Belopp: 5000kr - 600.000kr
  • Ränta: 2,95% - 26,50%
  • Löptid: 1år - 20år
  • Jämför över 38 långivare gratis!
  • Båtlån utan kontantinsats!
Mer info »

Räkneexempel: Annuitetslån 5 år, belopp 150 000 kr, rörlig ränta 4,30%, uppläggningskostnad 495 kr, aviavgift 0 kr, ger en effektiv ränta på 4,53%. Totalt belopp att återbetala 167 465 kr, fördelat på 60 avbetalningar, ger en månadskostnad på 2 783 kr. Uppdaterat 2022-05-25.


Båtlån Nordea? Då är det i skrivande stund deras så kallade ”Billån och Fritidslån” som gäller för dig. För det är det man kommer till när man söker efter deras båtlån på till exempel Google. Och det är alltså en avbetalningskredit där du helt enkelt lämnar båten som säkerhet för lånet hos Nordea Finans. Vilket alltså är ett dotterbolag till Nordea. Sedan kan du även ta ett privatlån till en båt hos dom. Och det är dessa två lån vi går igenom på denna sida.

Jämför Nordeas båtlån mot andra bankers lån till båt innan du bestämmer dig.

Innehåll i Båtlån Nordea

  • Båtlån Nordea – Jämför alltid alla lån
  • Lån till båt med båten som säkerhet hos Nordea
  • Om Lån till båt utan båten som säkerhet hos Nordea

Om Lån till båt utan båten som säkerhet hos Nordea

Om du väljer ett privatlån så får du köpa båten av vem du vill. Du får låna så lite som 10.000kr. Upp till 350.000kr. Du kan ha vilken försäkring du vill om du tar ett privatlån till båten. Så varför väljer inte alla detta alternativ när allt verkar vara enklare då? Jo ett privatlån har ofta högre ränta än vad ett lån med en säkerhet har. Om det är fallet för Nordea får du ta reda på själv genom att besöka deras hemsida.

Men om du ska köpa en billigare båt än 125.000kr är det privatlån som gäller. Vill du jämföra privatlån kan du enkelt jämföra det med någon av låneförmedlarna i våran lista. Så kan du se om Nordea eller någon annan har bäst ränta och bäst villkor för just dig eller er. Lycka till med ett båtköp!

Lån till båt med båten som säkerhet hos Nordea

Först går vi igenom deras lån där du lämnar båten som säkerhet. Med detta lån kan du inte låna till båten om du ska köpa den av en privatperson i skrivande stund. Utan du måste köpa båten av en professionell leverantör. En båthandlare alltså. Som banken i slutändan godkänner. Du måste ha 20% av båtens pris själv med egna pengar. Antingen genom att ha pengarna själv eller genom att byta in din båt. Du kan låna lägst 100.000kr. Om båten är billigare är det privatlån som gäller alltså. Båten måste alltså som minst kosta 125.000kr inkl insats. Där du står för 25.000kr i det fallet.

Alltså 20 procent. När du lämnar båten som säkerhet måste du ha den helförsäkrad så länge som du har lånet. Precis som det är när du köper en bil. Den längsta tiden du får låna till båt med båten som säkerhet hos banken Nordea är 15år. För att se att allt detta stämmer när du läser det här kan du enkelt följa länken till dom.